In speranta de a reusi acolo unde au esuat anterior, parintii lui Terri Schiavo - in stare vegetativa persistenta de circa 15 ani, in urma unui accident cerebral - au facut apel la Curtea Suprema pentru a obtine reconectarea tubului de hranire, deconectat vinerea trecuta.

Apelul lui Bob si Mary Schindler - al cincilea adresat Curtii Supreme - marcheaza accelerarea procesului juridic fara precedent.

Inaintat de avocatii parintilor lui Terri, apelul a venit la doar cateva ore dupa ce o curte federala de apel a refuzat sa ordone reinstalarea tubului de hranire. Guvernatorul Floridei, Jeb Bush, fratele liderului de la Casa Alba, continua sa sustina cu fermitate demersurile sotilor Schindler de a obtine custodia asupra fiicei lor. O decizie in acest sens urma sa fie anuntata ieri-seara (ora Statelor Unite).
Sotul lui Terri, Michael Schiavo, a fost extrem de vehement in efortul de a-si deconecta sotia de la aparatele ce o mentin in viata, sustinand ca ea nu si-ar dori sa traiasca in aceste conditii.

Pentru moment, nu se stie cand va analiza Curtea Suprema apelul sotilor Schindler, insa timpul este o notiune esentiala, avand in vedere ca Schiavo, in varsta de 41 de ani, a intrat azi in a saptea zi fara hrana, in conditiile in care medicii estimau ca ea nu poate rezista astfel mai mult de o saptamana sau doua.

Michael vrea sa o omoare

De fapt, Terri Schiavo face progrese, poate rosti cuvinte simple, sustine Carla Sauer Iyer, asistenta care a ingrijit-o in perioada 1995-1996. Ea l-a surprins o data pe sotul lui Terri, Michael Schiavo, inchis in rezerva cu pacienta, aruncand la gunoi insulina care trebuia sa-i fie administrata. Concluzia: Michael vrea sa o ucida pe Terri, fie pentru a ramane cu Jodi Centonze, cu care este impreuna de 10 ani si cu care are doi copii, fie pentru a nu pierde cei 750.000 de dolari varsati in 1990 intr-un fond pentru ingrijirea sa.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.