Dupa ce si-a scapat guvernul de la dizolvare, premierul Kaczynski face din Polonia singura tara din UE care contesta “ziua impotriva pedepsei cu moartea”.
Presedintele polonez Lech Kaczynski i-a renumit marti in functie pe toti ministrii cabinetului fratelui sau Jaroslaw, dupa ce acestia au fost revocati pentru a scapa de cele 15 motiuni depuse de opozitia liberala impotriva tuturor ministerelor. Renumirea ministrilor s-a produs imediat dupa ce parlamentul s-a autodizolvat, in vederea organizarii alegerilor anticipate, astfel incit premierul Kaczynski a scapat de alte eventuale motiuni. Alegerile au fost stabilite pentru 21 octombrie.

Platforma Civica, opozitia liberala de la Varsovia, a urmarit destituirea ministrului de Externe, Anna Fotyga, si a ministrului Justitiei, Zbigniew Ziobro, acuzat ca a pus sub ascultare telefoanele oamenilor politici si ale ziaristilor incomozi. Incepind de simbata, fratii Kaczynski au acuzat ca opozitia a vrut sa destabilizeze tara si au inceput sa renumeasca ministrii, incepind cu ministrul de Externe. Marti, presedintele a renumit si ultimii zece ministri ce fusesera revocati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.