Va supravietui sau nu Belgia ca stat federal, se intreaba locuitorii sai, dupa trei luni de esecuri in numirea unui nou guvern?
Presa belgiana relateaza despre ingrijorarea stirnita in lumea politica, in ultima perioada, si incepe sa ridice problema posibilei divizari a tarii create in urma cu 177 de ani. Speculatiile sint considerate insa premature de catre majoritatea politicienilor de ambele parti - francezi si flamanzi -, desi au trecut deja trei luni si nu s-a reusit ajungerea la un compromis in privinta guvernului. Herman van Rompuy, un crestin-democrat numit mediator, a discutat marti cu regele Albert pe aceasta tema, dar a refuzat sa dea detalii despre progresele facute.

Potrivit cotidianului britanic „The Independent“, o dezbatere de-spre independenta vorbitorilor de limba flamanda din nordul tarii (60% din populatie) a inceput marti in parlamentul regional flamand, dar motiunea a fost propusa de partidul de extrema-dreapta Interesul Flamand, iar celelalte partide au anuntat ca nu vor sustine si nu vor vota un astfel de document.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.