Departamentul pentru Afaceri rurale din Anglia, a declarat ca nu poate confirma daca rezultatele testelor facute animalelor din ferma Egham sunt pozitive sau nu.

Ca masura preventiva, a fost stabilita o zona temporara de control pe zece kilometri in jurul orasului Egham si a fost ordonata eliminarea animalelor domestice suspectate, a anuntat Ministerul Mediului, Alementatiei si Afacerilor Rurale.

Primul ministru al Marii Britanii a convocat o intalnire a unui comitet de urgenta in aceasta dupa-amiaza, pentru a discuta masurile pe care tara trebuie sa le ia in cazul in care suspiciunile vor fi validate, informeaza cotidianul The Independent.

Citeste si:

Stirea reaparitiei bolii ii revolta pe fermierii britanici, pentru ca reaparitia bolii ridica problema unei masuri ca cea din 2001, care a dus la eliminarea a zece milioane de animale si pierderi economice evaluate la opt miliarde de lire sterline (11,7 milioane de euro).

Anthony Gibson, reprezentantul fermierilor din Marea Britanie a declarat pentru The Independent: „Suntem socati. Absolut socati. Este o lovitura de ciocan.”

Reactia fermierilor survine dupa ce, depistarea in luna august a febrei aftoase a dus la eliminarea a aproximativ 600 de animale, la un boicot al UE, in prezent ridicat, si la pagube de sute de milioane de lire sterline pentru ferme.