Fidel Castro a acuzat marti Washingtonul ca a inselat lumea si ca a ascuns adevarul in legatura cu "ceea ce s-a intamplat cu adevarat" in timpul atentatelor din 11 septembrie, intr-un articol publicat cu ocazia celei de a sasea comemorari a tragediei.

Liderul cubanez in varsta de 81 de ani, este bolnav si de o perioada indelungata de timp, isi face simtita prezenta prin editorialele si scrisorile deschise pe care le transmite opiniei publice din Cuba, scrie cotidianul italian „Corriere della sera”.

Sub titlul "Imperiul si Minciuna", Fidel Castro, a transmis aseara un text in care acuza administratia Bush de inscenare in cazul atentatelor din 11 septembrie. Textul a fost citit pe postul national de televiziune in timpul emisiunii zilnice Masa Rotunda. "Am fost mintiti, ca toti locuitorii planetei", a spus el.

Castro prezinta o serie de informatii care, din punctul sau de vedere, infirma versiunea americana a evenimentelor - in special atacul vizand Pentagonul.

"Studiind impactul unor avioane, similare celor care au intrat in Turnurile Gemene, care s-au prabusit accidental in zone dens populate, se desprinde concluzia ca nu un avion s-a prabusit peste Pentagon", a spus Castro, citat de Reuters. "Numai un proiectil ar fi putut provoca gaura rotunda care a fost facuta de avion", a adaugat el.

Potrivit AFP, Fidel Castro subliniaza si ca nimeni nu a spus ca, in ziua atentatelor, "in subsolul Turnurilor Gemene se aflau depozitate aproximativ 200 de tone de aur si ca a fost dat ordinul de a deschide focul asupra oricui incearca sa intre cu forta".

Articolul presedintelui intervine in conditiile in care autoritatile cubaneze au hotarat ca televiziunea sa difuzeze luni seara un documentar care se concentreaua pe "teoriile unui complot" american in 11 septembrie 2001, in special pe cea a jurnalistului francez Thierry Messian, care neaga atacul vizand Pentagonul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.