Lituania il acuza pe Yitzhak Arad, ex-director al Memorialului Yad Vashem, de crime impotriva umanitatii comise alaturi de ocupantii sovietici.
Lituania, unul dintre statele care au participat activ la Holocaust alaturi de Germania nazista, ia in considerare anchetarea unuia dintre cei mai proeminenti supravietuitori si istorici ai genocidului antievreiesc din secolul XX - fostul director al Memorialului Yad Vashem, Yitzhak Arad - pe care il suspecteaza de crime impotriva umanitatii comise alaturi de armata sovietica.

Parchetul General din Vilnius a inaintat o cerere oficiala de asistenta catre Ministerul israelian de Justitie, prin care solicita interogarea lui Arad, nascut la Vilnius, in 1926, sub suspiciunea ca acesta ar fi participat la crime impotriva populatiei civile si a prizonierilor de razboi lituanieni in timpul si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand Armata Rosie a demarat o campanie dura impotriva colaborationistilor, pe care a extins-o si asupra partizanilor care luptau pentru independenta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.