La o saptamana de la dejucarea celor mai grave atacuri teroriste puse vreodata la cale in aceasta tara impotriva intereselor SUA, o baza americana din Germania a fost pusa in stare de alerta.

E vorba de aerodromul militar Spangdahlem, situat aproape de frontiera cu Luxembourg si care numara 5.000 de soldati. Ca masura de intarire a gradului de securitate, a fost deplasat un important dispozitiv de supraveghere. La originea acestei efervescente, se afla un apel anonim primit luni seara de fortele armate americane. Vorbind o germana cu puternic accent strain, un necunoscut a amenintat ca va ataca, impreuna cu patru complici, unitatea mentionata.

"Desi nu am avut informatii suplimentare pentru validarea ipotezei unui atac direct, am luat in serios acest avertisment", a precizat Andrea Knudson, purtator de cuvant al fortelor americane. "Der Spiegel" scria despre "cel putin 45 de suspecti" vizati de ancheta. Pe de alta parte, politia criminala a interceptat, la sfarsitul lunii trecute, un apel telefonic provenind din nordul Pakistanului si care ordona atacuri in termen de 15 zile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.