O delegatie a Rusiei si una a Statelor Unite au avut ieri o noua runda de consultari, a doua, in legatura cu proiectul american de instalare a unor elemente ale scutului antiracheta in Europa, pe teren neutru, la Paris. O prima runda de negocieri s-a desfasurat la sfarsitul lunii iulie la Washington.
Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca spera in continuare sa se ajunga la un compromis cu Washingtonul in legatura cu planurile americane de amplasare a elementelor scutului antiracheta in estul Europei. "Nu s-au pierdut toate sansele inca, mai exista un anumit grad de optimism", a spus Putin, in Emiratele Arabe Unite. "in ceea ce priveste divergentele, ele exista si vor continua sa existe. Important este sa nu se ajunga la confruntari.

Trebuie sa se ajunga la un compromis si la un acord", a subliniat el. Statele Unite ale Americii doresc sa instaleze elemente ale scutului lor antiracheta in Polonia si in Cehia, pentru a raspunde unei eventuale amenintari venite din partea statelor "paria" precum Iranul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.