Capitala Frantei s-a mutat pentru o zi la 150 km in estul tarii - prima oara dupa trei decenii guvernul urma sa se reuneasca in sedinta saptaminala in afara Parisului.
Nicolas Sarkozy, care isi creeaza o imagine de sef de stat mai putin conventional, a reunit guvernul in afara Palatului Elysee, mai exact la Strasbourg, la granita cu Germania. Capitala Alsaciei a gazduit o sedinta a executivului, pentru prima data in istoria orasului, din mai multe motive. Oficial, Sarkozy vrea sa sublinieze angajamentul guvernului sau fata de UE, intrunirea avind loc in localitatea in care se afla unul dintre sediile Parlamentului European. Al doilea motiv este unul de politica interna: presedintele a obtinut cel mai mare procentaj in alegerile din mai in doua orase din Alsacia: Haut-Rhin si Bas-Rhin. Asa ca membrii de frunte ai partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) asteptau o recompensa cind s-a format guvernul si au fost suparati ca singurul ministru alsacian ales de Sarkozy a fost unul dintre dusmanii lor pe plan local, primarul socialist din Mulhouse, Jean-Marie Bockel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.