Fratele vitreg al regelui Abdullah vrea sa infiinteze un partid politic reformist.

Printul saudit Talal bin Abdul-Aziz, fratele vitreg al regelui Abdullah, a stirnit un nou scandal in familia regala din Riad. El vrea sa formeze un partid politic din care sa faca parte mai multi reformisti, aflati acum in inchisoare. Printul spera ca astfel sa ajute la evolutia si la emanciparea rapida a tarii.

Talal spune ca putini membri ai familiei regale detin monopolul asupra puterii in Arabia Saudita de mai bine de 70 de ani. El a declarat ca va lua masuri pentru a pune capat acestui monopol, care dauneaza statului.

Primul pas in acest sens il reprezinta infiintarea unui partid politic, cu o platforma modernista. El va invita in aceasta formatiune toti vizionarii si adeptii strategiilor reformiste, chiar si pe cei aflati acum in puscarie. „Stiu ca nu este usor, dar trebuie sa incepem sa fondam partide politice pentru a sparge clica aceea care detine monopolul asupra puterii“, a declarat Talal intr-un interviu acordat agentiei Associated Press.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.