Premierul britanic, Gordon Brown, i-a avertizat pe presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si pe cancelarul german, Angela Merkel, ca va fi nevoit sa organizeze un referendum asupra noului tratat european, daca Bruxellesul nu tine cont de pretentiile Londrei.
Gordon Brown a explicat, la conferinta lunara de presa, ca le-a comunicat colegilor sai europeni ca trebuie respectate cerintele britanice de catre Conferinta interguvernamentala (CIG), insar­cinata cu redactarea, din punct de vedere juridic, a noului tratat.

"Daca as ajunge la concluzia ca ceea ce s-a decis nu este reflectat in detaliu in cadrul rezultatului final, as veni in fata poporului britanic si i-as spune ca trebuie sa facem lucrurile altfel", a precizat premierul. Declaratia marcheaza o usoara schimbare din partea lui Brown, care a afirmat intotdeauna ca se opune unui referendum, in conditiile in care britanicii eurosceptici sunt decisi sa respinga tratatul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.