Politia a arestat trei persoane care planuiau sa comita atacuri cu bomba pe aeroportul din Frankfurt si la baza militara americana Ramstein.
Autoritatile germane au arestat trei persoane banuite ca planuiau sa comita atentate teroriste pe teritoriul tarii. Potrivit postului national de televiziune Sudwestrundfunk, suspectii intentionau sa atace aeroportul din Frankfurt si baza militara americana Ramstein. Ministrul Apararii de la Berlin, Franz Josef Jung, spune ca planurile de comitere a loviturii erau foarte avansate, iar indivizii au fost opriti in ultimul moment. „A fost vorba despre o amenintare iminenta si foarte concreta la adresa securitatii“, a declarat Jung.

Doi dintre suspecti au cetatenie germana, iar cel de-al treilea detine pasaport pakistanez. Ei au fost retinuti intr-un oras din landul Hessa, situat in nordul Germaniei. Tot acolo au fost descoperite materiale explozibile pe care teroristii planuiau sa le foloseasca in atentate. Autoritatile de la Berlin spun ca cei trei indivizi arestati fac parte dintr-o organizatie islamista internationala. Politia si serviciile secrete au efectuat mai multe raiduri in citeva landuri invecinate pentru a descoperi eventuali complici. De asemenea, autoritatile au intrat in stare de alerta si au sporit drastic masurile de securitate pe intregul teritoriu al tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.