Politica europeana de vecinatate, dezbatuta luni la Bruxelles, a pus in lumina nemultumirea Moldovei si a Ucrainei pentru faptul ca Executivul european evita discutiile pe tema aderarii.

Cei 27 de membri ai blocului comunitar si cele 16 tari vecine s-au intalnit pentru prima data in aceasta formula. Chisinaul este nemultumit de faptul ca, desi a declarat integrarea europeana drept prioritate a politicii sale, Bruxelles-ul ignora initiativa, relateaza Reuters.

Ministrul moldovean de externe, Andrei Stratan (foto), considera ca este important ca statele vecine UE sa beneficieze de integrare economica si comerciala, sa aiba acces pe piata comunitara si un regim de vize liberalizat gradual.

El a subliniat insa ca „un element care ar duce la apropierea statelor vecine de UE ar fi oferirea unor perspective clare de integrare tarilor care si-au stabilit acest obiectiv". „Avem motive de optimism si sustinere pentru a lucra in continuare. in cateva luni vom obtine un raspuns concret", a declarat adjunctul sau, Valeriu Ostalep.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.