La mai bine de o luna de la eliberarea, dupa opt ani de detentie in Libia, a infirmierelor bulgare, Prima doamna a Frantei, Cecilia Sarkozy, a decis sa ridice un colt din perdeaua groasa de fum care invaluie aceasta afacere.

Intr-un interviu acordat presei, ea sustine, in primul rand, ca "nu este cazul" sa fie audiata de o comisie parlamentara in privinta rolului jucat in negocierile cu autoritatile de la Tripoli, care au condus la punerea in libertate a celor cinci cadre medicale din Bulgaria si a medicului palestinian, condamnati la moarte pentru infectarea cu virusul HIV a sute de copii. "Totusi, doresc sa fac putina lumina in aceasta poveste. Este, de altfel, motivul pentru care am acceptat sa vorbesc", a precizat sotia presedintelui francezi. "Singurul subiect abordat cu liderii libieni a fost tragedia umana", a spus ea.

"Sunt socata cum unele mijloace de informare in masa se folosesc de o asemenea drama umana exploatand suferintele acelor femei, a copiilor si familiilor tuturor acestora", a marturisit Cecilia Sarkozy. Conform spuselor sale, Franta a oferit Libiei exclusiv compensatii 'de ordin medical' pentru a obtine eliberarea infirmierelor. "La nivelul meu, nu s-a vorbit decat despre oferte de ordin medical. Am oferit spitalului din Benghazi cadre specializate care sa-i instruiasca pe colegii lor, am pus la dispozitie echipamente impotriva SIDA si ne-am angajat sa eliberam vize in regim de urgenta pentru cazuri de forta majora", a enumerat Prima doamna a Frantei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.