Nationalistii bulgari vor sa ia in propriile miini „apararea bulgarilor neajutorati in fata bandelor de tigani“.
Uniunea Poporului Bulgar (UPB), autoproclamata „modern nationalista“, a organizat duminica o masa rotunda in care a sustinut ideea infiintarii unor echipe de voluntari pentru autoaparare a populatiei in „circumstante extreme“. Aceste echipe ar putea constitui baza pentru o garda nationala, sustine UPB.

Ideea echipelor de voluntari a fost lansata luna trecuta, dupa revolta romilor din districtul Krasna Polyana, noteaza Sofia News Agency. Initiativa a fost condamnata de partidele politice importante din Bulgaria, ca si de presedintele Gheorghi Pirvanov si de societatea civila. Cu toate acestea, proiectul nationalistilor a primit un sprijin neprevazut din partea liderului KNSB, unul dintre principalele sindicate bulgare. Konstantin Trencev a declarat ca aceasta initiativa ar trebui discutata in parlament, unde ar trebui gasita o formula care sa ii ajute pe cetateni sa faca fata „fenomenelor negative“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.