La nivel mondial, substantele poluante din mediul inconjurator actioneaza ca o otrava asupra sanatatii oamenilor, provocand un numar impresionant de victime.
Doua decese din cinci sunt legate, direct sau indirect, de factorii ambientali, se arata intr-un studiu aparut in revista "Human Ecology". Aceasta cifra a rezultat in urma unor analize facute de profesorul american David Pimentel, care a studiat, timp de un deceniu, statisticile medicale referitoare la efectele devastatoare ale poluarii asupra starii de sanatate a oamenilor.

David Pimentel, profesor de ecologie si agronomie la Universitatea Cornell (statul New York), a fost ajutat in cercetarile sale de o echipa de studenti care urmaresc si analizeaza degradarea continua, la nivel global, a conditiilor ambientale. "Schimbarile dramatice ale ecosistemelor, evolutia parazitilor si mutatiile virusilor, perioadele de seceta care, in unele locuri, duc la o situatie deplorabila din punct de vedere al igienei, toate acestea provoaca aparitia a numeroase maladii", se mentioneaza in studiul specialistilor americani. De asemenea, defrisarea fara discernamant a dus, spre exemplu, la aparitia unor focare de paludism in unele tari africane, dar si in alte zone de pe glob.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.