Centrul capitalei daneze Copenhaga, a fost marcat la sfarsitul aceste saptamani de noi ciocniri violente intre tineri violenti si politie.

Peste 1000 de tineri s- au strans in cartierul studentilor Noerrebro, au adunat caramizi din borduri, au incendiat cosuri de gunoi, au spart vitrine si au jefuit un magazin, informeaza NewsIn.

Politistii au fost nevoiti sa faca fata unei atmosfere de haos si au ripostat cu gaze lacrimogene. In total, 63 de persoane au fost arestate. "Este vorba despre tineri", a spus purtatorul de cuvant al politiei. El a precizat ca tinerii au inceput sa ridice baricade si sa aprinda focuri. "Mai multe vitrine ale unor magazine au fost sparte", iar tinerii au aruncat cu pietre in politisti, a declarat de asemenea purtatorul de cuvant al politiei.

Aceste ciocniri violente au si un precedent, pentru ca in martie, zona a fost de asemenea timp de mai multe zile teatrul unor confruntari violente intre tinerii danezi si politie. Conflictul a fost generat de hotararea autoritatilor de a evacua centrul cultural Ungdomshuset ce devenise templul culturii underground din Danemarca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.