Transnistria isi saratoreste pe 2 septembrie cea de a 17-a aniversare a proclamarii unilaterale a independentei de Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie, la Tiraspol a avut loc traditionala parada militara.Ministrul nistrean al Apararii, Stanislav Hajeev, a declarat in deschiderea paradei ca Transnistria nu se va mai reintegra niciodata cu Republica Moldova.

"Popoarele din Transnistria si-au decis singure soarta la referendumul din 17 septembrie 2006, cand au optat pentru independenta si o ullterioara unire cu Rusia. Transnistrenii pot fi siguri ca republica noastra dispune de suficiente forte pentru a-si apara independenta", a declarat Stanislav Hajeev.

Priviti imagini de la parada

El a subliniat ca pacea in regiunea nistreana poate fi mentinuta doar cu ajutorul castilor albastre ruse si a precizat ca inlocuirea acestora cu alte trupe de mentinere a pacii este inadmisibila.La parada au participat aproximativ 400 militari din diferite genuri de arme: infanteristi, graniceri, cazaci, unitati ale trupelor speciale si ale trupelor de interne.

Spre deosebire de anii trecuti, parada s-a desfasurat fara tehnica militara.Transnistria si-a proclamat unilateral independenta de Republica Moldova, pe 2 septembrie 1990, ca reactie la faptul ca Republica Moldova isi proclamase suveranitatea, pe 23 iunie acelasi an.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.