Douazeci de militanti islamisti au fost ucisi de trupele libaneze in timp ce acestia incercau sa fuga dintr-o tabara de refugiati palestinieni, inconjurata de armata.

Doi soldati au murit de asemenea in ciocnirile de langa tabara Nahr al-Bared. Peste 300 de persoane, inclusiv civili, au murit in urma violentelor.Mii de refugiati au parasit tabara dintre care multi au cazut victime atacurilor de artilerie.

Guvernul din Liban a anuntat ca armata a preluat controlul deplin asupra taberei de refugiati, unde de altfel i-a urmarit pe islamisti incepand cu luna mai.Un purtator de cuvant al armatei a declarat la BBC ca pe langa cei 20 de militanti ucisi, alti 10 au fost capturati.

Intr-un comunicat ala armatei se afirma ca militantii Fatah au atacat pozitiile ocupate de armata intr-o incercare disperata de a parasi tabara de refugiati.Relatarile de la fata locului spun ca militantii au atacat cel putin doua puncte de control ale armatei.

Imediat armata a inconjurat zona si a blocat principalul drum care duce spre Siria .In tabara Nahr al-Bared se aflau in trecut 30 de mii de refugiati insa multi dintre ei au fugit din cauza violentelor.Fatah al-Islam, organizatie despre care s-a spus ca este legata de al-Quaeda a aparut in 2006 cind s-a desprins de Fatah al-Intifada, o organizatie palestiniana sustinuta de Siria, cu cartieruls general in Liban.Guvernul libanez a legat de asemenea organizatia Fatah al-Islam de serviciile secrete siriene insa reprezentantii organizatiei si ai autoritatilor de le Damasc neaga aceasta afirmatie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.