Rusia intentioneaza sa instaleze o baza permanenta pe luna din anul 2032, a declarat vineri Anatoli Perminov, directorul Agentiei spatiale ruse, Roskosmos.
"Potrivit evaluarilor noastre, vom fi pregatiti sa trimitem un echipaj uman pe Luna in 2025, apoi sa instalam si sa asiguram functionarea unei baze locuite pe Luna intre 2027 si 2032", a declarat Perminov. Dupa 2035, cosmonautii rusi vor pleca in misiuni de cercetare pe Planeta Marte, informeaza de asemenea NewsIn.

La 46 de ani de la zborul primului om in spatiu, rusul Iuri Gagarin, Roskosmos continua lista proiectelor grandioase de cucerire a Lunii si a Planeti Marte . Aceste proiecte se lovesc insa de problem financiare, dupa cum a mai declarat directorul Agentiei spatiale ruse."Bugetul Statelor Unite pentru domeniul spatial este de 16,8 miliarde de dolari, iar Roskosmos nu dispune decat de 1,2 miliarde de dolari", a declarat Perminov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.