Secretarul de stat American, Condolezza Rice nu se afla intre primele trei femei din lume, conform revistei economice Forbes. Revista a plasat-o pentru al doilea an consecutiv pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei in fruntea topului 100 al celor mai puternice femei din lume.

Surpriza topului de anul acesta este faptul ca sefa diplomatiei americane a fost devansata de catre doua asiatice, vicepremierul chinez Wu Yi si de catre o femeie de afaceri din Singapore, Ho Ching - directorul general al grupului Temasek. Condolezza Rice se afla astfel pe pozitia a patra.

O alta surpriza a clasamentului o reperezinta faptul ca femeile din Orientul Mijlociu au facut un pas important inainte, prin Mozah Al-Missned, Prima Doamna a Qatarului, care ocupa locul 79 si Lubna Al Kassimi, ministrul economiei in Emiratele Arabe Unite, care ocupa locul 99.

Aproximativ 29% dintre femeile din topul 100 fac parte din guverne, iar 66% sunt oameni de afaceri, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.