Expertul iranian pe probleme nucleare, Hossein Moussavian, a reafirmat ca Iranul nu va renunta la programul de imbogatire a uraniului. "Producerea combustibilului nuclear este dreptul legitim al Iranului, care nu este gata sa renunte in schimbul unor avantaje, oricare ar fi acestea", a declarat expertul. Iranul si trei tari membre ale Uniunii Europene au reluat, ieri, la Paris, discutiile cu privire la programul nuclear.

Potrivit BBC, Marea Britanie, Franta si Germania au promis sprijin economic, politic si tehnologic, cu conditia ca Iranul sa renunte la productia de uraniu imbogatit. Daca se inregistreaza progrese, vom continua discutiile timp de trei luni, insa, daca ne dam seama ca cealalta parte ne face sa pierdem timpul, atunci Iranul isi va revizui pozitia in ceea ce priveste negocierile cu cele trei mari tari europene, a precizat reprezentantul Iranului la negocierile de la Paris.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.