Oficialii din Armata turca au refuzat sa o invite pe Hayrunnisa Gul sotia noului presedinte al tarii, la ceremoniile de Ziua Victoriei, pentru ca poarta valul Islamic.

Astfel, Prima Doamna a Turciei, al carei val este perceput de aparatorii laicitatii drept un simbol al respingerii sistemului, nu a asistat la parada militara organizata astazi de catre Armata turca.

Armata, care se considera gardian al regimului laic, si-a manifestat deja de mai multe ori ostilitatea fata de noul presedinte, pe care il banuieste ca vrea sa islamizeze tara. Generalul Buyukanit si mai multi ofiteri nu au participat marti la ceremonia de prestare a juramantului de catre noul presedinte. Refuzul de a o invita la ceremoniile de astazi pe sotia presedintelui, mentine acelasi comportament sfidator al oficialilor din armata turca fata de noul sef de stat.

Nici sotia premierului Recep Tayyip Erdogan, care poarta si ea valul islamic, nu a fost invitata la parada. Ea nu fusese invitata nici in anii precedenti, de la sosirea la putere a in 2002 a Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) condus de sotul ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.