Talibanii au eliberat ieri 12 ostatici sud-coreeni, doi barbati si 10 femei, care au fost predati Comitetului International al Crucii Rosii (CICR). Un purtator de cuvant al talibanilor, Qari Mohammed Yousuf, a declarat ca ceilalti sapte ostatici vor fi eliberati astazi.
Delegatul CICR, Greg Muller, a afirmat ca ostaticii pareau "stresati, insa intr-o forma fizica buna". Eliberarea survine dupa acordul incheiat marti intre o delegatie sud-coreeana si talibani. Surse oficiale de la Jakarta au anuntat ca la negocieri au participat si mediatori indonezieni.

Un negociator afgan a precizat ca delegatia sud-coreeana a acceptat solicitarile talibanilor in schimbul eliberarii ostaticilor, mentionand ca acestea nu includ principala pretentie a gruparii islamiste: punerea in libertate a insurgentilor sai aflati in inchisori din Afganistan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.