Biroul American de Recensamant a publicat un studiu anual conform caruia in S.U.A. 36, 5 milioane de persoane traiesc sub pragul saraciei, in timp ce 47 de milioane nu au asigurare medicala, informeaza NewsIn.

Studiul dezvaluie ca o persoana din opt traieste in Statele Unite sub pragul saraciei. Astfel, in anul 2006, in SUA 36,5 milioane de persoane nu aveau asigurare medicala in timp ce in anul curent, numarul cetatenilor fara asigurare a crescut la 47 de milioane, informeaza AFP. De asemenea, studiul mai arata ca in America exista la momentul actual 12,8 milioane de copii si tineri sub 18 ani care traiesc in saracie, iar 8,7 milioane de copii nu au asigurare medicala.

Circa 3,4 milioane de persoane cu varste de peste 65 de ani traiesc in saracie. Totodata, diferentieri intre veniturile albilor si ale persoanelor de culoare au fost relevate in urma recensamantului efectuat.

Afro-americanii sunt mai saraci cu 24,3% in 2007 fata de anul 2005, urmati de hispanici cu 20,6% fata de 21,8% in 2005 si asiatici, cu 10,3%. La persoanele care nu sunt de culoare si nu sunt hispanice nivelul saraciei este de 8,2%. Rezultateale studiului privind persoanele care traiesc in pragul saraciei si cele care nu detin asigurarea medicala arata o crestere fata de anul trecut.

"Aceste cifre legate de asigurarea de sanatate sunt intr-adevar o veste proasta", a comentat un economist de la instututul Brookings, Ron Haskins. "Tot mai multi americani traiesc fara asigurare medicala", a subliniat Haskins.

Studiul valideaza astfel motivatia ultimului film documentar al regizorului Michael Moore, “Sicko”, care trage un semnal de alarma la adresa autoritatilor cu privire la sistemul sanitar american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.