Pe masura ce focul se extinde si tot mai multi oameni fug care incotro pentru a se pune la adapost de parjol, Guvernul este acuzat de incompetenta in gestionarea dezastrului.
Echipele de pompieri continua lupta cu flacarile care au inghitit jumatate din teritoriul Greciei. Cu tot sprijinul primit de autoritatile elene din partea a 15 state, printre care si Romania, progresele sunt mici si anevoioase. Cel putin 63 de persoane au murit in incendii, 27 de localitati au fost abandonate si o mare parte din Peninsula Peloponez este inca in flacari, transmite BBC.

Pompierii recunosc ca le este imposibil sa controleze situatia. "Flacarile isi fac de cap asa cum vor. in acest moment, nici un sat nu este direct amenintat, dar ne asteptam la orice, din pricina directiei vantului, care este imposibil de anticipat, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciului de pompieri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.