Guvernul german anunta ca este tinta unor atacuri informatice de spionaj, de care, potrivit „Der Spiegel“, vinovata ar fi armata chineza
Saptaminalul german relateaza ca reteaua de calculatoare a Guvernului de la Berlin a fost atacata cu ajutorul unor programe numite „calul troian“, iar aceste atacuri ar proveni de la armata chineza. Programul copiaza datele din computere si le expediaza piratilor cibernetici. Pina acum, specialistii germani au impiedicat transferul a peste 160 de gigabiti de date secrete, dar incercarile de a instala noi programe „calul troian“ in computerele institutiilor germane continua si in prezent. Articolul despre atacurile cibernetice a aparut in „Der Spiegel“ cu exact o zi inainte de vizita oficiala a cancelarului german Angela Merkel in China.

„Mai multe ministere au fost vizate de piratii informatici“, a confirmat un purtator de cuvint al Ministerului de Interne. El a refuzat sa faca precizari legate de originea atacurilor si de ministerele vizate. „Programul 'calul troian>> este o problema majora, constanta, dar au fost luate masuri pentru contracararea atacului“, a spus el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.