Relatiile dintre autoritatile de la Berlin si cele de la Washington, relansate cu mult fast in primavara, printr-o serie de acorduri economice, au reusit sa ia o turnura destul de tensionata, din cauza conferintei internationale asupra climatului, care are loc azi si maine in SUA.
Oficialii germani, alaturi de alti demnitari din statele Uniunii Europene, au acuzat Washingtonul ca incearca sa boicoteze aceasta reuniune recurgand la un subterfugiu. Mai exact, conform saptamanalului „Der Spiegel”, care citeaza surse apropiate Cancelariei de la Berlin, americanii nu doresc sa invite ministrii la conferinta.

Astfel, daca la reuniune vor fi prezenti numai functionari de „rangul al doilea sau al treilea”, nicio decizie importanta nu se va putea lua, deoarece acestia nu dispun de mandatul necesar pentru a lua o pozitie politica. „Strategia” SUA este pusa de europeni si pe seama faptului ca aceasta conferinta a fost organizata in urma cererii exprese facute de presedintele SUA, George W. Bush, in ajunul summitului G8 de la Heiligendamm (Germania), unde lupta impotriva incalzirii climatice a dominat discutiile, informeaza AFP.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.