Seful Statului Major rus a declarat ca Georgia sufera de "halucinatii" in conditiile in care Tbilisi sustine ca avioane militare ruse au intrat in spatiul sau aerian marti, a informat Interfax, relateaza Reuters.

Georgia, care mai acuza Rusia ca un avion de-al sau a lansat o racheta in apropiere de Tbilisi luna aceasta, a afirmat miercuri, ca inca doua avioane ruse au intrat ilegal in spatiul sau aerian. Rusia a respins aceasta acuzatie, informeaza NewsIn.

"Probabil ca partenerii nostri georgieni sufera de halucinatii", a declarat generalul Iuri Baluievski.
Potrivit Georgiei, avioanele ruse care au trecut granita marti zburau cu 450-490 kilometri pe ora.
"Chiar si eu, un infanterist, stiu ca avioanele militare nu au o astfel de viteza. Chiar si elicopterele au o viteza putin mai mica", a subliniat Baluievski.

Relatiile dintre Rusia si Georgia au devenit tensionate dupa ce Mihail Saakasvili a preluat puterea la Tbilisi in urma cu trei ani si s-a orientat catre Occident. Incidentul privitor la racheta lansata in Georgia a trecut granitele regiunii, transformandu-se intr-un element de tensiune in relatiile dintre Rusia si Statele Unite, aliat al Georgiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.