Unul dintre fratii ministrului justitiei din Franta, Rachida Dati, a fost condamnat la un an de inchisoare pentru posesie si trafic de droguri.

Lui Jamal Dati, care a mai fost pedepsit pentru infractiuni asemanatoare, i s-au aplicat prevederile unei legi promovate de curand de sora sa.

in iulie anul acesta, Rachida Dati a promovat in Adunarea Nationala un proiect care inaspreste pedepsele aplicate celor care incalca in mod repetat legile privitoare la combaterea traficului de droguri.

Potrivit avocatului lui Jamal Dati, clientul sau va face recurs.

Avocatul a dat de inteles ca fratele ministrului justitiei a fost judecat mai aspru din cauza ca este ruda cu ministrul justitiei.

Rachida Dati are 12 frati. Dintre ei, inca unul este anchetat pentru trafic de marijuana.

Doamna Dati a iesit in evidenta anul acesta, in calitate de purtatoare de cuvant a lui Nicolas Sarkozy, in perioada campaniei pentru presedintie.

Dupa victoria acestuia din luna mai, a fost numita ministru al justitiei - cel mai inalt post in administratie ocupat vreodata de o musulmanca din Franta.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.