Intelectualii din intreaga lume au protestat fata de arestarea unui celebru cadru universitar din Germania.

Procurorii din Berlin au emis mandatul de arestare, sub acuzatia de terorism, in baza unor lucrari stiintifice elaborate de suspect.

Potrivit magistratilor, operele profesorului Andrej Holm contin idei si paragrafe care se regasesc extrem de des in ideologia unei grupari extremiste locale. Organizatia se numeste „militante gruppe“ (mg) si este banuita ca a provocat peste 25 de incendii, in ultimii sase ani.

Anchetatorii germani spun ca in operele lui Holm se repeta in mod obsesiv aluzii la „gentrificare” si „inegalitate intre clasele sociale”. Idei regasite cuvint cu cuvint in scrisorile de revendicare ale membrilor „militante gruppe“. Autoritatile spun ca formularile intilnite in scrierile lui Holm sint preluate de catre mg cu o frecventa care „nu poate fi socotita o coincidenta”. In plus, profesorul este angajat la Universitatea Humboldt, din Berlin - una dintre cele mai bune institutii germane de invatamint superior. Din acest motiv, anchetatorii cred ca el ar fi avut acces la materialele bibliografice necesare pentru a concepe scrisorile de revendicare ale extremistilor. De asemenea, politistii sustin ca l-au vazut pe profesorul Holm, intilnindu-se cu doi membri cunoscuti ai “militante gruppe”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.