Uraganul Dean a atins ieri coasta atlantica a Mexicului la Puerto Bravo, peninsula Yucatan, potrivit Serviciului meteorologic mexican, relateaza AFP.

"Ochiul uraganului a ajuns in statul Quintana Roo, insotit de vant cu viteza de 230 kilometri pe ora, ale carui rafale pot atinge pana la 325 kilometri pe ora. Se deplaseaza spre vest cu 32 kilometri pe ora", potrivit unui responsabil.

Dean este un uragan de nivelul 5, cel mai periculos posibil, informeaza NewsIn.

Potrivit serviciilor meteo, uraganul va fi insotit de o maree de cinci metri, cu valuri ce ar putea atinge zece metri inaltime. Autoritatile sunt foarte de ingrijorate de pericolul unor inundatii in zonele de sub nivelul marii, de unde au fost evacuati majoritatea locuitorilor.

Puerto Bravo este situat la 65 kilometri est de Chetumal, capitala Quintana Roo, unde au fost duse majoritatea celor 20.000 de persoane evacuate din zonele riscante. La Chetumal a fost decretata o restrictie de circulatie, iar electricitatea a fost intrerupta. Aeroporturile sunt inchise, ca si accesul rutier.
Circa 2.000 de militari si 600 de politisti federali au fost desfasurati pentru a ajuta populatia si a impiedica eventualele jafuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.