Islamistii din gruparea Abu Sayyaf, care actioneaza in sudul statului Filipine si are legaturi cu al-Qaida, recurg la site-ul YouTube pentru a recruta si a strange fonduri, a afirmat, ieri armata, relateaza AFP.

In doua inregistrari video publicate pe acest site foarte popular, membrii gherilelor care vorbesc araba, le cer fondatorilor bogati sa le sustina cauza, potrivit purtatorului de cuvant Bartolome Bacarro.

Unul dintre clipuri il arata pe fondatorul defunct al grupului, Abdurajak Janjalani, precum si pe fratele acestuia, Khadaffy Janjalani. Cei doi au fost ucisi in 1998, respectiv 2006, informeaza NewsIn.

Armata filipineza considera ca difuzarea acestor clipuri este "un act disperat" din partea gruparii, tinta unei ofensive majore a armatei.

"De ce oare fostul lider al Abu Sayyaf este cel care vorbeste si cere sustinere si nu noua ierarhie? De ce vorbim cu mortii?", s-a intrebat Bacarro.

Gruparea a revendicat cel mai sangeros atentat din Filipine, comis pe un feribot in februarie 2004, soldat cu 116 morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.