Mii de soldati ai Garzilor Revolutionare iraniene au fost desfasurati la granita de nord-est a Iranului, in provincia majoritar kurda a Irakului, fiind angajati in ostilitati cu gherilele locale, relateaza The Guardian.
Dupa cateva zile in care trupele militare ale Garzilor Revolutionare iraniene au mitraliat incontinuu sate aflate in muntii din provincia autonoma irakiana Kurdistan, oficialii guvernului regional atrag atentia asupra imensului risc de destabilizare pe care o interventie a vecinului de la nord-vest o poate avea pentru precarul echilibru politic al Irakului, relateaza cotidianul The Guardian. “Daca acest conflict este escaladat, poate ridica serioase amenintari pentru regiunea Kurdistan, care este zona cea mai stabila a Irakului”, a comentat Jabar Yawar, membru al guvernului regiunii cu populatie majoritar kurda din Irak. Peste 1.000 de persoane au fost nevoite sa se refugieze din satele de la granita cu Iranul in urma tirurilor Gardienilor Revolutiei din zilele precedente. Doua femei au fost ranite. Pagube materiale insemnate au fost raportate in regiune, mai informeaza corespondentul The Guardian din Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.