Retragerea ultimilor 5.500 de militari din sudul Irakului ar putea fi urmata de trimiterea a inca 2.500 de soldati in Afganistan
Ministerul Apararii de la Londra (MoD) nu vrea sa recunoasca in fata publicului cati militari sunt raniti zi de zi in Afganistan, ascunzand amploarea unui veritabil „dezastru”, de teama ca britanicii sa nu ceara cu si mai mare vehementa retragerea trupelor.

Potrivit The Daily Telegraph, surse militare de pe front afirma ca, din cei 1.500 de militari care lupta in prima linie (inclusi in contingentul general de 7.000 militari), cel putin 700 au fost raniti din aprilie pana acum. in paralel, din statisticile oficiale ale MoD ar rezulta un numar mai mic. Institutia refuza sa ofere numarul exact al ranitilor, inclusiv atunci cand trimite raspunsuri la numeroasele interpelari pe aceasta tema ale parlamentarilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.