Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev (foto), nu exclude posibilitatea reizbucnirii, in orice moment, a conflictului armat dintre Azerbaidjan si Armenia. "In orice clipa exista pericolul declansarii razboiului, pentru ca tarile noastre nu au incheiat un acord de pace", a spus liderul de la Astana, citat de agentia RIA Novosti. Presedintele Azerbaidjanului a adaugat ca intre cele doua tari este in vigoare regimul de incetare a focului, "iar un armistitiu este o problema deosebit de delicata". Ilham Aliev a aratat ca acest regim de incetare a focului este incalcat, "si stiti ca acest lucru nu corespunde intereselor noastre, deoarece succesele inregistrate nu creeaza pentru noi necesitatea de a incalca acest regim".

De asemenea, Aliev a subliniat ca partea azera doreste o reglementare pasnica a conflictului din Nagorno-Karabah. "Vrem ca acest conflict sa se rezolve pe cale pasnica, pentru ca acest lucru sa se produca in urma actiunii comunitatii internationale si a unei pozitii corecte fata de acest subiect", a conchis Ilham Aliev.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.