Purtatorul de cuvint al Casei Albe, Tony Snow, si-a anuntat demisia, completind astfel lista apropiatilor presedintelui Bush care il parasesc inainte de terminarea mandatului.

Tony Snow, numit purtator de cuvint in aprilie 2006, a anuntat ca isi va parasi postul din motive financiare. Snow s-a alaturat echipei lui George W. Bush venind de la postul de televiziune Fox News, unde cistiga mult mai mult decit in calitate de angajat al administratiei prezidentiale. „Am spus de la bun inceput ca nu voi putea ramine pina la final, dar motivul principal este cel financiar”, a declarat Snow. „Am spus ca, atunci cind mi se vor termina banii, va trebui sa plec“. Potrivit cotidianului “Washington Post”, Tony Snow cistiga acum 168.000 de dolari pe an ca purtator de cuvint prezidential.

In acelasi timp, doctorii au constatat in martie o recidiva a cancerului de colon de care sufera Snow, care s-ar fi intins la ficat, ceea ce l-a obligat sa faca sedinte de chimioterapie. In declaratii recente, acesta a spus insa ca starea sa de sanatate s-a stabilizat.

Anuntul lui Tony Snow vine la doar citeva zile dupa ce unul dintre cei mai apropiati consilieri ai presedintelui american, Karl Rove, a anuntat la rindul sau ca se retrage la finele acestei luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.