Tot mai multi producatori asiatici au inceput sa ofere perioade de garantii extinse, chiar pina la sapte ani, pentru a atrage clienti noi in Europa.
Hyundai ofera o garantie de cinci ani pentru modelul Getz, sase ani pentru Accent si sapte ani pentru Santa Fe. Nici Kia nu face exceptie si se face remarcata prin perioada de sapte ani de garantie pentru noul sau model, Cee'd. Chevrolet ofera pentru best-sellerul Aveo o perioada de garantie de cinci ani. Nou preluatul Chrysler, intrat in proprietatea unui fond de investitii american, a anuntat ca va oferi pentru toate modelele sale garantie pe viata. E drept, deocamdata numai in SUA, iar garantia se aplica doar trenului de rulare si este valabila doar in cazul primului proprietar. Tinind insa cont ca strainii nu pastreaza o masina mai mult de 3-4 ani, garantia pe viata oferita de Chrysler ramine doar o chestiune de marketing si de imagine. Toate aceste strategii contrasteaza insa cu cele ale producatorilor europeni, care ofera o garantie standard de 2-3 ani. Analistii din piata auto romaneasca spun ca extinderea perioadelor de garantie este o strategie de atragere de noi clienti si de promovare a marcii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.