Premierul conservator de la Atena, Costas Caramanlis, a anuntat, ieri, ca scrutinul va avea loc la 16 septembrie.
Bine pozitionat in sondaje, Costas Caramanlis (50 de ani), cel mai tanar premier din istoria Greciei, cauta sa profite din plin de acest avantaj, in fata rivalului sau, socialistul Georgios Papandreou (55 de ani), liderul Pasok. El si-a anuntat deja intentia de a promova modificarea Constitutiei elene - in prezent „inghetata"- in scopul intaririi luptei impotriva coruptiei, promisiune cu care a si cucerit electoratul, in 2004. In acest domeniu Grecia are, intr-adevar, o problema, organizatia Transparency International situand-o pe locul 54, laolalta cu Namibia si Costa Rica, printre tarile cele mai corupte.

In plus, actualul guvern conservator se poate lauda cu performante notabile in economie - o crestere de 4%, un deficit de doar 2,6% in 2006 (fata de 5,5% in 2005) si o rata a somajului in jur de 8%. In csocial insa, Caramanlis nu a avut curajul sa aplice masurile cerute de UE si FMI.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.