Presedintele Venezuelei cauta sa se asigure biruinta „socialismului petrolier"

Presedintele venezuelean a initiat un proiect de modificare a Constitutiei, astfel incat numarul mandatelor prezidentiale pentru o singura persoana sa nu mai fie limitat la doua, iar durata unui mandat sa fie de sapte ani, nu de sase, cum e in prezent.

Chavez mai prega­teste o miscare - reforma ban­cara care va pune capat autonomiei Bancii Centrale si va trece sub controlul sefului statului rezervele de devize straine. Potrivit observatorilor, prese­dintele nu va avea probleme in a trece prin parlament cele doua proiecte, acesta fiind dominat de partizanii sai.

In­tentia presedintelui de a eluda limitarea numarului de mandate, pentru a-si putea duce la capat "revolutia" macar pana in 2021 si de a construi "socialismul secolului 21" nu era chiar un secret. Surpriza consta in marirea mandatului la sapte ani. Reales in decembrie trecut pentru a doua oara, Chavez urma sa paraseasca puterea in 2013.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.