In ultima vreme, cei mai multi islamisti radicali, membrii ai unor grupari teroriste aleg sa isi posteze pe internet mesajele de amenintare. Pe langa aceasta, si ideologia islamista este foarte bine propagata pe site-urile create special. Multi cetateni occidentali, in special tineri, acceseaza site-urile respective si, cateodata, acestia decid sa se converteasca la islamism. Asa arata raportul politiei din New York. De aceea, Comandantul politiei, Raymond Kelly este ingrijorat ca cetatenii occidentali care intra in contact cu mesajele islamiste ar putea comite atacuri pe plan intern.

O provocare pentru autoritatile occidentale constituie identificarea si prevenirea amenintarilor de acest tip. Misiunea este insa dificila, pentru ca multi dintre cei care ar putea initia un atentat nu au comis infractiuni anterior.

Potrivit raportului, transformarea unui individ occidental intr-un terorist nu este generata de opresiune, suferinta, razbunare sau disperare", ca in Orient. "Ea este mai degraba un fenomen ce se intampla unui individ care isi cauta o identitate si o cauza.

Situatia nu este insa atat de rea. Raportul mai arata ca nu toti cetatenii care viziteaza site-uri islamiste "vor deveni cu certitudine teroristi".


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.