Partidele siite si kurde au decis ieri formarea unei nou aliante pentru a se incerca depasirea crizei politice, dar nu au obtinut deocamdata participarea sunnitilor, au anuntat presedintele si premierul, relateaza AFP.

"Semnarea acestui acord va ajuta la rezolvarea a numeroase probleme, precum si a crizei actuale si va incuraja sunnitii sa ni se alature", a declarat presedintele Jalal Talabani, un kurd, alaturi de premier, siitul Nuri al-Maliki

Guvernul irakian este paralizat de luni de zile de certurile dintre partidele sunnite si cele siite, care au provocat retragerea sau boicotul din partea a 17 ministri din cei circa 40, informeaza NewIn.

Noua lianta va include Partidul Dawa al lui Maliki, Consiliul Suprem islamic irakian al vicepresedintelui Adel Abdel Mehdi, Uniunea Patriotica a Kurdistanului, a lui Talabani si Partidul Democratic din Kurdistan al liderului Masud Barzani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.