Suspectul s-a predat in orasul Maikop, din sudul Rusiei. Spune ca este un admirator al ideilor de extrema dreapta si ca a primit inregistrarea video, prin email. Deocamdata, el este suspectat ca a propagat materialul pe internet, nu ca ar fi si participat la evenimentele descrise in imagini.

In inregistrarea apar doi barbati, despre care se spune ca ar fi din Cecenia si din Tajikistan. Deasupra capetelor lor se afla svastica nazista iar muzica de pe fundal este heavy metal. Ambii spun ca ar fi fost arestati de nationalisti socialisti. Ulterior, unul dintre ei e decapitat, iar celalalt este impuscat. in imagini mai pot fi vazute doua persoane, cu fetele acoperite si care poarta costume de camuflaj. Acestea saluta in stilul nazist in fata aparatului de filmat.

Nu este clar daca inregistrarea este autentica sau e vorba de un trucaj.

In ultimii ani, in Rusia a crescut numarul actiunilor violente indreptate asupra cetatenilor din statele caucaziene si din cele din Asia Centrala. Organizatiile civice sustin ca circa 30 de persoane au fost ucise doar anul acesta in crime cu caracter rasial. Nu e prima data cand atacurile sunt filmate. insa daca aceasta inregistrare se dovedeste autentica, ea ar marca o escaladare a gradului de violenta.