Cel putin o persoana a fost ranita ieri noapte dupa ce o multime de circa 200 de romi s-a adunat in cartierul Krasna Poliana din Sofia pentru a se razbuna pentru un incident petrecut cu o seara inainte intre tigani si skinheads, relateaza Sofia News Agency.

Un ofiter de politie a fost ranit in timp ce incerca sa mentina ordinea, potrivit unor informatii inca neconfirmate oficial.

Un grup de circa 200 de tigani, inclusiv copii in varsta de zece ani, inarmati cu topoare, bate, furci si pietre au iesit pe strazi strigand "moarte bulgarilor", dupa ce anterior romi inarmati cutreierasera cartierul si amenintasera ca ii dau foc, au declarat martori oculari pentru postul privat de televiziune bTV. Populatia roma inarmata a blocat un bulevard si nu a mai permis nici unei masini sa treaca, a relatat Darik News.

Agentia FOCUS News a estimat la 300-400 numarul tiganilor care se strinsesera marti seara, in jurul orei locale 21.30, in cartierul Krasna Poliana.

Tiganii erau suparati pentru un incident petrecut luni seara, cand circa 30 de skinheads ar fi atacat trei adolescenti romi, iar unul dintre ei a fost batut rau. Intre 20 si 30 de persoane ar fi fost implicate in incident, desi relatarile martorilor oculari sunt contradictorii, potrivit politiei, care spune ca inca investigheaza incidentul. Patru tigani, retinuti pentru a depune marturie, au fost eliberati in scurt timp, informeaza NewsIn.

Ieri seara, adjunctul ministrului de interne, Kamen Petkov, s-a deplasat imediat la locul unde se adunase multimea de romi. Primarul capitalei bulgare, Boiko Borisov, a cerut ministerului si politiei sa opreasca revolta. Presedintele Gheorghi Parvanov a fost informat despre situatie, pe care a spus ca o urmareste cu atentie, domiciliul sau aflandu-se foarte aproape de locul unde se desfasura revolta.
Politia a fost trimisa imediat la fata locului, dar numarul jandarmilor - circa 40 - s-a dovedit a fi insuficient. Politistii nu sunt pregatiti pentru o confruntare cu tiganii si incearca sa calmeze situatia si sa previna escaladarea ei, a transmis bTV intr-o relatare de la locul faptelor.

Romii au incercat sa-i alunge pe reprezentantii presei, dar in acelasi timp s-au plans in fata camerelor si a microfoanelor ca sunt persecutati constant de populatia bulgara din zona.

Potrivit agentiei FOCUS News, in aceasta dimineata situatia din cartier era calma. Trei politisti supravegheau zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.