Cazacii renasc in Rusia ca un grup politic influent, care il sustine cu putere pe Putin si ideea de „grandoare“ a Rusiei.
Cazacii incep sa joace un rol tot mai important in Rusia, stilul lor disciplinat de viata, patriotismul si spiritul de sacrificiu, familia numeroasa si munca asidua sint vazute de multi politicieni ca un model ce ar putea rezolva unele dintre problemele tarii. Potrivit BBC, acesta este si motivul pentru care au fost sustinuti de la cel mai inalt nivel.

In satul Varennikovsoie din sudul tarii traiesc 300 de cazaci si familiile lor. Liderul local, „hatmanul“ Viktor Vasilievici, este un tip autoritar ce se bazeaza pe ajutorul familiei si al consatenilor, care-l trateaza cu respect. Viata de familie a cazacilor e una rigida, un sistem ierarhic in care membrul cel mai in virsta face legea. Familia trebuie sa fie cit mai numeroasa, iar unul dintre fiii lui Vasilievici are deja sapte copii. Valorile casniciei sint simple, rigide si pentru un occidental par a fi din alt secol. Barbatii construiesc casele si aduc venitul, femeile gatesc, fac curatenie, nasc multi copii. Valorile traditionale rusesti, cultura si ortodoxia sint credintele lor cele mai profunde.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.