Agentia spatiala americana (NASA) a prelungit misiunea navetei Endeavour pe Statia Spatiala Internationala (SSI) cu trei zile si va decide luni sau marti daca va fi necesara o reparatie a scutului termic al vehiculului lovit dupa lansare de o bucata de spuma izolatoare.
Duminica, astronautii au utilizat un laser si o camera video de inalta definitie, atasate la bratul robotizat al navetei, pentru a examina o fisura adanca aparuta in scutul termic. Noua bucati de spuma s-au desprins de pe rezervorul extern in primele minute dupa lansarea navetei de la Cape Canaveral, Florida, si trei dintre acestea au atins vehiculul spatial.

Avariile la nivelul scutului termic sunt tratate cu maxima seriozitate de oficialii NASA, care se tem de repetarea tragediei din 2003, cand naveta Columbia a explodat la reintrarea in atmosfera exact din acest motiv.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.