Zidul Berlinului s-a prabusit in 1989, spre multumirea locuitorilor orasului, nerabdatori sa inlature odiosul simbol care a divizat orasul in timpul Razboiului Rece.

Acum, dupa saptesprezece ani, municipalitatea si artistii incearca exact opusul - sa salveze ce se mai poate din zidul devenit monument istoric, scrie Associated Press. Pastrarea intacta a portiunilor ramase inca in picioare presupune insa o lupta grea a autoritatilor cu timpul, cu turistii dornici de suveniruri si cu lipsa de bani.

East-Side-Gallery, o portiune ceva mai lunga de un kilometru, se afla in cartierul Friedrichshain si are deja probleme. „Zidul este putrezit pe dinauntru, se sfarama pe dinafara si nu exista destui bani pentru pastrarea sa”, precizeaza oficialul municipal Joerg Flaehmig. Tot acesta adauga faptul ca lucrarea de restaurare planuita pentru luna septembrie a acestui an va fi cel mai probabil amanata.

East-Side-Gallery nu este insa singura portiune de zid in aceasta situatie. La fel de afectate sunt alte 34 de bucati mai mici, aflate in diverse parti ale orasului. Cam tot ce a ramas din zidul care depasea la un moment dat 155 de kilometri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.