Zeci de mii de cazuri de diaree si holera au intrat in atentia echipelor medicale astazi, in Bangldesh. Locuitorii Asiei de Sud, victime ale inundatiilor fara precedent din ultimii zece ani, cauzate de sezonul musonic, asteapta acum ajutor international , relateaza AFP.

Inundatiile s-au soldat, incepand din luna iunie, cu moartea a peste 2.000 de persoane in India (aproximativ 1.600 morti), in Bangladesh si Nepal, iar pagubele se ridica la cateva sute de milioane de dolari. In estul Indiei, sudul Nepalului si Bangladesh ploile au incetat, dar echipele medicale se confrunta in prezent cu zeci de mii de infectii virale raspandite prin intermediul apelor care baltesc.

"Aici este ca o zona de razboi ", a explicat medicul Alejandro Cravioto, directorul principalului spital din capitala Bangladesh, Dacca. "Unii pacienti sunt foarte bolnavi, dar tratamentul este eficient", a afirmat el.
Ca si in India, mii de localitati din Bangladesh sunt acoperite de ape, iar 28 de milioane de persoane sunt sinistrate in regiune, informeaza NewsIn.

In fata amplorii acestei catastrofe, Natiunile Unite, Crucea Rosie si organizatiile neguvernamentale evalueaza la mai multe milioane de dolari ajutorul considerat indispensabil. Comisia Europeana a promis asistenta si ia in considerare alocarea unui ajutor de urgenta de patru milioane de euro.

New Delhi ar urma sa deblocheze banii dintr-un fond de 800 milioane de dolari prevazut in buget in cazul producerii unor catastrofe naturale.

Regele Abdullah al Arabiei Saudite a ordonat trimiterea unui ajutor material in Bangladesh, potrivit agentiei oficiale SPA, in afara de un ajutor de urgenta de 50 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.