Premierul Kaczynski l-a demis pe ministrul de interne

Pe fondul disputelor cu partenerii de guvernare, pre­mierul polonez Jaroslaw Kaczynski mai face un pas spre alegerile anticipate. seful guvernului de la Varsovia l-a demis pe ministrul de interne, acuzandu-l ca a impiedi­cat o ancheta intr-un caz de coruptie.

Ministrul Janusz Kaczmarek s-a aflat in cercul persoanelor suspectate de implicare intr-o scurgere de informatii care a facut imposibila reusita unei operatiuni speciale a Biroului Anticoruptie, a declarat premierul Jaroslaw Kaczynski. Operatiunea a condus, luna trecuta, si la demiterea liderului partidului populist Autoapararea, Andrzej Lepper, din functia de ministru al agriculturii.

Dupa ce l-a numit la conducerea Ministerului de Interne pe Wladislaw Stasiak, seful Consiliului de Securitate Nationala, Kaczynski a reafirmat ca este posibil ca alegerile anticipate sa nu poata fi evitate, din cauza crizei din coalitie. Mandatul actualului parlament expira in mod normal in 2009. Stabilitatea coalitiei guvernamentale a conservatorilor din Lege si Justitie cu populistii si extrema-dreapta este amenintata de mai bine de o luna. Liderul Autoapararea, Andrzej Lepper, a decis sa isi retraga ministrii din guvernul lui Jaroslaw Kaczynski si sa puna capat aliantei cu partidul acestuia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.