Ambasadorul nostru la Amman, Radu Onofrei, preferatul irakienilor pentru acest post

Actualul ambasador al Romaniei in capitala Iordaniei a castigat aprecierea oficialilor irakieni pe vremea cand a detinut sefia misiunii diplomatice romane la Bagdad.

Ministrul irakian de externe, Hoshyar Zebari, a cerut secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, sa il numeasca pe Radu Onofrei in fruntea misiunii Natiunilor Unite din tara sa. Potrivit Ministerului de Externe de la Bucuresti, Radu Onofrei, in prezent ambasadorul Romaniei la Amman, a detinut, in perioada imediat urmatoare caderii regimului Saddam Hussein, functiile de reprezentant al "Autoritatii Provizorii a Coalitiei" la Ministerul irakian de Externe, a fost reprezentantul Romaniei pentru reconstructia Irakului si reprezentant al tarii noastre in „Consiliul pentru Cooperarea Internationala" la Bagdad.

Printre candidatii la aceasta functie se mai numara fostul adjunct al misiunii ONU in Irak, suedezul Staffan de Mistura, francezul Jean Arnault, fost diplomat ONU care a coordonat misiuni ale Natiunilor Unite in Afganistan, Guatemala si Georgia, si Ghassan Salame, fost ministru libanez al culturii si consilier pe probleme irakiene al lui Kofi Annan, fostul secretar general al ONU.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.